San Salvador

zondag 04/07

zondag juli 4 2021 in Oosterpark World Stage, Amsterdam
Start: 17:15

Ritmische poëzie van de wereld

Occitaanse polyfonische samenzang - dat is de basis van San Salvador. Deze zeskoppige band uit de Zuid-Franse Corrèze combineert poëzie met hypnotische, meerstemmige harmonieën, voortgedreven door stuwende percussie. Geïnspireerd door de eeuwenoude troubadour traditie uit hun regio, zijn ze tegelijkertijd op zoek naar een universele folksound ; de ultieme mix van culturele en muzikale invloeden.

Op hun debuutalbum La Grande Folie zetten ze dan ook vraagtekens bij het idee van een onveranderlijke culturele erfenis. In plaats daarvan onderzoeken ze “waar de grens ligt tussen creatie en traditie” en ageren ze tegen “degenen die denken dat muziek een begin en een eind heeft”. Als echte, moderne troubadours van de wereld voeren ze het publiek mee op een reis langs de paden van trance, “choral punk”, wereldvocalen en math rock-composities. Met hun opzwepende ritmes en weelderige combinatie van stijlen krijgen ze elk festivalpubliek aan het dansen.

Aangevoerd door lead vocalist en tamboerijnspeler Gabriel Durif bestaat de band uit Eva Durif op vocalen, Thibault Chaumeil en Marion Lherbeil op Vocalen en tom bas, Laure Nonique Desvergnes op vocalen en Sylvestre Nonique Desvergnes op vocalen en drums.

Foto header © Antoine Parouty

Waar?

Oosterpark World Stage

© Kristof Guez

© Kristof Guez