Duurzaamheid

Amsterdam Roots heeft oog en aandacht voor de omgeving waarin wij ons bevinden. Wij willen met onze activiteiten onze leefomgeving zo min mogelijk belasten en gaan uit van circulair ondernemen.

Om dit te realiseren heeft Amsterdam Roots doelbewust organisatorische keuzes gemaakt die hieraan bijdragen:

1. Verbeteren van afvalscheiding door het creëren van mono stromen

Vanaf festival jaar 2019 zetten wij ons in om geen single-use plastic meer toe te staan op ons festival. Wij motiveren standhouders van de Bazaar en de backstage cateraar om naar alternatieven te kijken en bieden hulp waar gevraagd. Voor onze flessen water zullen wij petflessen gebruiken die voor 100% gemaakt zijn uit gerecycled materiaal. Ook vragen wij onze crew en vrijwilligers om herbruikbare flesjes mee te nemen. Zo dragen wij ons steentje bij aan een plasticvrije omgeving.

2. Minder afval door statiegeldbekers

Drinken wordt dit jaar uitgeschonken in soft cups en bezoekers ontvangen een muntje voor hun eerste beker. Elke keer als je wat te drinken haalt ontvang je een nieuwe soft cup. Ben je je muntje kwijt of heb je geen beker meer om om te ruilen dan betaal je eenmalig 1,00 euro voor de soft cup. Mocht je even niks te drinken willen en niet met je soft cup willen lopen dan kun je die bij de bar inleveren voor een (roze) muntje zodat je bij je volgende aankoop niet twee keer voor een soft cup betaalt.

3. Schonere elektriciteit

De gemeente heeft stroompunten in het park aangelegd waardoor het festival gebruik kan maken van het bestaande elektriciteitsnetwerk. Daarnaast gaan wij voor alweer het derde festivaljaar een deel van het festival voorzien van elektriciteit door duurzame energie op te wekken met behulp van de duurzame accuwagens KAREL & KARIMA. Deze wagens leveren schone energie voor een deel van onze podiums.

4. Partners

Wij co-produceren met andere festivals. Zo besparen we transport. Dit jaar delen wij onze mainstage, toiletten, pagodes en andere materialen met Keti Koti.