Arp Frique & Family

zondag 04/07

zondag juli 4 2021 in Oosterpark World Stage, Amsterdam
Start: 21:00

Analoge synth disco goes Cabo Verde

Wie benieuwd is waar multi-instrumentalist en componist Niels Nieuborg voor staat, kan veel uit zijn artiestennaam halen: ARP refereert aan de synthesizer als innovatieve kracht binnen muziek en cultuur, FRIQUE is een verwijzing naar discoband CHIC (van Le Freak), en staat voor de invloed van vorige generaties muzikanten op de huidige, en vice versa.
Met een voorkeur voor analoge retrosounds schiet Arp Frique van disco naar reggae en van afrobeat naar funaná.

Nieuborg’s band - zijn Family - bestaat uit gerenommeerde artiesten met onder andere Nederlandse, Braziliaanse, Surinaamse en Kaapverdische achtergronden. Na de succesvolle release van een EP op Rush Hour en de debut LP Welcome Tot The Colorful World of Arp Frique zijn zij dit jaar terug met Radio Verde met verborgen parels uit Kaapverdië. De selectie op de plaat kwam tot stand in samenwerking met Americo Brito, Family-bandlid en veteraan uit de bruisende Kaapverdische muziekscene.

Op de nieuwe plaat is ook gevierde Surinaams fluitist Ronald Snijders weer van de partij, net als de Braziliaanse funkheld Ed Motta en afrobeatlegende Orlando Julius. Kortom: het perfecte recept voor een zinderende festivalervaring!

Waar?

Oosterpark World Stage