Check your body at the door!

Danslegende Archie Burnett komt naar Amsterdam voor een workshop en een lecture!

Ken je Whacking, Waacking, Hustle, Vogue, en Freestyle? House oftewel Club Dance? Vogueing? Mainstream gemaakt door Madonna en Malcolm Maclaren. Door de film ‘Paris is Burning’ en onlangs opnieuw onder de aandacht gebracht in de Netflix serie ‘Pose’. Deze dansstijlen komen oorspronkelijk uit de straten van New York en LA in de jaren 70 en 80. Bedacht door groepen jongeren die alleen elkaar hadden. Samen creĆ«erden ze een veilige haven in de vorm van de inclusieve ball culture. Een plek waar iedereen zichzelf mocht zijn, ongeacht afkomst, gender of seksuele voorkeur. Dans zorgde voor verbondenheid, identiteit en families, zoals het House of Ninja.

En het is gelukt: Native Moons heeft samen met Amsterdam Roots Festival Archie Burnett, een van de grandfathers van het fameuze House of Ninja naar Amsterdam gehaald. Zijn gekozen familie is mede opgericht door goede vriend en Vogue icoon Willi Ninja (1961-2006).

Op Zondag 25 juni is Archie jury tijdens de dance batlles in het Native Moons programma.

En Archie geeft op zaterdag 24 juni een unieke lecture en workshop in productiehuis Nowhere in Amsterdam. Kom je ook? Meld je hier snel aan

The Archie Club Experience