Met het oog op de huidige financiële uitdagingen, hebben wij de krachten gebundeld en gaan we terug naar de kern van het festival: het openluchtprogramma in het Oosterpark. Hier presenteren wij als van ouds een sprankelend programma vol muziek, circus, dans, theater, kinderprogramma’s en diverse workshops. Natuurlijk sluiten we het feest af met de legendarische afterparty van Native Moons met Lucas Benjamin.

Dit jaar heeft de line-up van het festival wederom een indrukwekkende en inspirerende mix van artiesten vanuit verschillende hoeken van de wereld. We kunnen alvast een paar pareltjes uit de programmering verklappen. Het hoofdpodium zal grooven op de Ghanese high-life muziek van Florence Adooni. Haar krachtige stem en authentieke uitstraling hebben in Ghana al menig hart veroverd en nu zal ze voor het eerst in Nederland optreden. Of wat dacht je van Ak Dan Gwang Chil uit Zuid-Korea? Zij spelen traditionele Koreaanse muziek alsof het heavy metal is, met de aanstekelijkheid van k-pop. Op het circus podium zullen Van-Kim en Cyrill van Yin-Zéro het wervelen van de derwisj op een hypnotiserende manier combineren met jongleren. De komende weken zullen we jullie stap voor stap kennis laten maken met alle artiesten die op 25 juni te zien zijn in het Oosterpark. 

Amsterdam Roots Festival heeft in de afgelopen 40 jaar een zeer divers publiek weten te bereiken. Echter, we zijn ons ervan bewust dat de programma’s niet altijd toegankelijk zijn geweest voor bezoekers met een beperking. Dit jaar zullen we daarom samenwerken met stichting HandicapNL om het festival fysiek toegankelijker en inclusiever te maken. Het festivalterrein zal rolstoelvriendelijk worden en er zullen onder andere prikkelarme ruimtes zijn.

Benieuwd naar de volledige line-up van het Amsterdam Roots Festival 2023? Houd dan onze website en social media-kanalen goed in de gaten! Binnenkort zullen wij hier meer informatie delen over het programma en de artiesten die je kunt verwachten. Wil je helemaal niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!