Praktische informatie

Waar en hoe laat?

Amsterdam Roots Festival vindt dit jaar alleen in het Oosterpark plaats op zondag 25 juni. Het festivalterrein is vanaf 13:00 open en om 13:30 beginnen de eerste programma's en om 23:00 is het laatste programma afgelopen. Zie hier de link naar het blokkenschema. 

Gratis toegankelijk

Het festival en alle workshops zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Alleen voor de zweefmolen wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Steun Amsterdam Roots Festival

Dankzij donaties van vele fondsen is Amsterdam Roots Festival is geheel gratis toegankelijk. Maar de verkoop van drank en eten is ook heel belangrijk om een deel van de kosten te betalen. Elk drankje dat je op het festival koopt, komt ten goede aan het festival en helpt stichting Amsterdam Roots om het festival vrij toegankelijk te houden. Ook is het op verschillende plekken mogelijk een kleine (of grote) financiële donaties te doen aan Amsterdam Roots Festival. (en die donaties hebben we hard nodig voor het voortbestaan van het festival!)

Zon en schaduw

Zoals het er nu uitziet, wordt het een lekkere zomerse dag zondag 25 juni! Dat betekent zonnebrand mee en lekker veel water drinken. Ook staan er verschillende overkappingen op het festivalterrein, zodat je ook in de schaduw kan zitten.

Toegankelijkheid

We hebben het festivalterrein en het programma zo ingericht dat ook alle bezoekers met een beperking kunnen genieten van het festival. In samenwerking met HandicapNL zorgen we voor verschillende faciliteiten, zoals rolstoelhellingen, klapstoelen, toegankelijke toiletten en verlaagde bars. Meer info

Eten & drinken

Snacks of kleine hoeveelheden eten mogen meegenomen worden op het festivalterrein.
Water of softdrinks (1 portie per persoon) mogen meegenomen worden op het festivalterrein zolang het in plastic of blik is.
Alcohol en glas mag absoluut niet mee naar binnen en moet achtergelaten worden bij Security.

Parkeren en bereikbaarheid

Fiets: het Oosterpark ligt lekker centraal in Amsterdam, dus kom als het mogelijk is te voet of met de fiets. Fietsen mogen niet mee het festivalterrein op en kunnen geparkeerd worden rondom het park.

Openbaar vervoer: tram 1 en 3 stopt bij halte Beukeweg, tegenover de hoofdingang OLVG Oost. Deze halte is rolstoelvriendelijk en bevindt zich pal naast het festivalterrein. Metrohalte Wibautstraat (uitgang Vrolikstraat) is op 10 minuten loopafstand.

Auto: het is op zondag gratis parkeren rondom het Oosterpark, maar houd er rekening dat het druk is en dat je even zal moeten lopen vanaf je parkeerplek.

Alle ingangen zijn rolstoelvriendelijk. Zie hier voor meer info over toegankelijkheid van het festival en programma. Voor vragen kun je ook contact opnemen met productie@amsterdamroots.nl.

Betalen: Cash of Pin only?

Bankpas
Er is geen ATM op het festivalterrein. De drankjes bij de barren kunnen niet cash betaald worden. Deze kan je alleen met bankpas betalen aan de kassa bij de bar.

Cash
Alleen bij de food en non-food stands, de Roots Bazaar, kunt u vaak ook met contant geld betalen.

Gevonden voorwerpen

Na het festival worden foto’s gemaakt van alle lost en found spullen, deze foto’s worden op de Amsterdam Roots pagina van Facebook gezet. Je kunt ook contact opnemen via info@amsterdamroots.nl