Toegankelijkheid

Amsterdam Roots Festival wil graag een festival zijn waar iedereen welkom is. Daarom hebben we het festivalterrein en het programma zo ingericht dat ook alle bezoekers met een beperking kunnen genieten van het festival.

In samenwerking met HandicapNL zorgen we voor verschillende faciliteiten, zoals rolstoelhellingen, klapstoelen, toegankelijke toiletten en verlaagde bars.

Bezoekers met een beperking kunnen deelnemen aan allerlei workshops zoals de Ninja dansworkshop, een Circusworkshop of T-shirts beschilderen en genieten van concerten en optredens op de andere podia.

Dit jaar zetten we de eerste grote stappen en het is ons voornemen elk jaar meer en betere faciliteiten neer te zetten.

Welke faciliteiten biedt het festival om de toegankelijkheid te vergroten?
★ De paden op het festivalterrein zijn toegankelijk voor rolstoelen
★ De meeste podia zijn rolstoeltoegankelijk dmv uitkijkplatforms, rijplaten, vlonders en stoelen voor begeleiders
★ Er is een medische verzorgingsruimte, inclusief tillift
★ Er zijn een aantal toegankelijke toiletten
★ Er is een verlaagde bar, zodat iedereen gemakkelijk zelf drankjes kan bestellen en afrekenen
★ Er zijn extra care vrijwilligers die hulp bieden
★ Er is een prikkelarme ruimte om even tot rust te komen
★ Stoelen voor bezoekers met fysieke beperkingen
★ Geleidehonden zijn welkom!
★ Er is een plattegrond waarop alle belangrijke plekken aangegeven staan.

Hoe kom ik bij het Amsterdam Roots Festival?

Openbaar vervoer: tram 1 en 3 stopt bij halte Beukeweg, tegenover de hoofdingang OLVG Oost. Deze halte is rolstoelvriendelijk en bevindt zich pal naast het festivalterrein. Metrohalte Wibautstraat (uitgang Vrolikstraat) is op 10 minuten loopafstand.

Auto: op zondag is het gratis parkeren in de buurt van Oosterpark. Ook is er een kiss & ride plek bij de ingang van het park aan de straat Oosterpark nr 49, ter hoogte van eikenweg. Hier kunnen bezoekers met beperking afgezet worden. Let wel: op deze plekken kan niet geparkeerd worden. Extra care vrijwilligers staan hier stand-by om te helpen bij het uitstappen.

Contact: Als je vragen hebt over toegankelijkheidsvoorzieningen, kun je contact opnemen met onze Toegankelijkheidscoördinator, Asawari Luthra. Stuur een e-mail sturen naar productie@amsterdamroots.nl