Native Moons

zondag 25/06

zondag juni 25 2023 in Oosterpark, Amsterdam
Start: 18:15

Native Moons geeft dit jaar een platform aan de roots van de dansstijlen die zij zo graag beoefenen; Waacking, Housedance en Popping. Deze dansstijlen zijn ontstaan als expressievorm vanuit oppressie en zijn daarmee dragers van  belangrijk immaterieel erfgoed in de danswereld. Native Moons vindt het daarom belangrijk om de oorsprong en de verhalen rondom deze dansstijlen te delen, zodat de essentie en authenticiteit van deze dansculturen behouden blijven.

Daarom zijn we enorm vereerd om Archie Burnett, een van de grondleggers van de wereldwijde club en street dance community, speciaal voor Amsterdam Roots Festival naar Nederland te halen. Op die manier kunnen we zo'n belangrijke pionier als Archie een stemgeven en de (lokale) dansgemeenschap de kans te geven om een connectie te leggen met de 1e generatie dansers.

Archie Burnet is een mentor voor vele dansers en community leiders wereldwijd. Niet alleen was hij onderdeel van de creaties van vele dansstijlen en communities, hij heeft ook een belangrijk rol gespeeld bij de overdracht van deze stijlen en cultuur naar andere landen. Archie staat voor eenheid en gemeenschap, en benadrukt hoe je dans kan gebruiken als een vorm van vrijheid van expressie. Deze denkwijze sluit perfect aan bij het gedachtegoed van waaruit Native Moons elk jaar bij Amsterdam Roots Festival een programma maken.

Native Moons is een collectief van drie vrouwelijke artiesten: Sarada Sarita Keilman,Yordana Rodriguez en Kim Tawjoeram. Vanaf de eerste samenwerking met Amsterdam Roots in 2018 draait het programma van Native Moons om Vrijheid, Eenheid en Uitwisseling. Met een gezamenlijke passie voor muziek, kunst en dans delen zij een gezamenlijke visie; “When we dance we are free, and when we are free, we dance”.

Waar?

Oosterpark, Moon Stage