Becoming Decolonised

zondag 25/06

zondag juni 25 2023 in Oosterpark, Amsterdam
Start: 16:00

BECOMING is een immersief theaterprogramma ontwikkeld door Loulou Sjerps, Alejandra Zabala, Rikkert van Huisstede en Ro Rox Roxy Roxanna Verwey.

BECOMING is een programma gemaakt door queer mensen. In de bubbel van de voorstelling wordt queer de norm, maar is IEDEREEN welkom. Vraagstukken rondom gender en seksuele identiteit behoren immers niet enkel tot de LHBTQIA+ gemeenschap. Dit betekent dat een verhaal dat wordt verteld voor de één educatief kan zijn, terwijl het voor een andere bezoeker erkenning en representatie betekent.

Tijdens deze editie van BECOMING, verkennen Devika Chotoe (Fite Qlub) en Fazle Shairmahomed (Analemma) het proces van dekolonisatie vanuit een intersectioneel perspectief. Ze dagen ons uit om na te denken over onze individuele en collectieve vrijheid en te onderzoeken waar onze eigen blinde vlekken zitten.

Via muziek, spoken word en collectief dans ritueel willen we onszelf helen en de voorouders eren. Samen bouwen we een queer ruimte van intimiteit waarbinnen we onze verschillen kunnen overbruggen.

Waar?

Oosterpark, Moon stage