Locaties

Podia en overige locaties

Framer Framed

Framer Framed is een interdisciplinair cultureel platform in Amsterdam Oost waar tentoonstellingen en culturele programma’s zich op het snijvlak van hedendaagse kunst, visuele cultuur en politiek begeven.

Bimhuis

Het Bimhuis is een podium aan het randje van Amsterdam Oost voor muzikanten die experimenteren op het grensgebied van vernieuwing en traditie. Hier krijgen nationale en internationale artiesten een podium om muzikale grenzen te verleggen. Amsterdam Roots en Bimhuis organiseren samen al vele jaren uiteenlopende muziekprogramma’s: van intieme luisterconcerten tot uitbundige dansmuziek met roots in alle delen van de wereld.

Tapastheater

Het Tapastheater is een klein theater in Amsterdam Oost dat bekend staat om de bijzondere en intieme theaterbeleving. Elke avond vinden er in verschillende zaaltjes drie voorstellingen van twintig minuten plaats die minimaal drie keer gespeeld worden. Amsterdam Roots biedt hier jonge theatermakers een bijzondere mogelijkheid nieuw werk te presenteren.

Oosterpark

Al vele jaren vormt Roots Open Air de uitbundige afsluiting van het festival met verschillende podia voor muziek, dans, theater, circus en het populaire kinderprogramma. De heerlijkste hapjes en drankjes koop je er op de Roots Bazaar. Het gedeelte van het park waar het festival niet plaatsvindt, is gewoon toegankelijk voor reguliere parkbezoekers.

Joods historisch museum

Het Joods Historisch Museum (JHM) is een fraai en toonaangevend museum, gevestigd in vier monumentale synagogen middenin het Joods Cultureel Kwartier (JCK). Er wordt een uniek beeld gegeven van het Nederlandse joodse leven in al haar facetten, toen en nu. De overdekte ruimte tussen vier in 18e-eeuwse staat teruggebrachte synagogen vormt de ingang aan de Nieuwe Amstelstraat 1.