Os Barbapapas

zondag 23/06

Start: 17:30

Tropicália ontmoet Exotica

De Braziliaanse band Os Barbapapas komt deze zomer rechtstreeks uit de metropool São Paulo naar Europa om hun nieuwe album Enigma (Fun In The Church/Berlijn) te promoten. Dit collectief is niet voor niets vernoemd naar de beroemde cartoon uit de jaren 70. Als ware muzikale shapeshifters creëren ze een verrassend repertoire waarbij tropicália, afrobeat en easy listening sounds moeiteloos in elkaar overgaan, geleid door een betoverende glasharp.

Een glasharp...? Ja, een glasharp! Ook wel bekend als muzikale glazen, zingende glazen, engelachtig orgel of geestviool. Een muziekinstrument gemaakt van rechtopstaande wijnglazen waarmee kristalheldere fluittonen worden gereproduceerd. De klankkleur varieert afhankelijk van de vorm van het glas en de hoeveelheid drank erin.
De Barbapapas zijn onconventioneel, geestig en laten zich niet in een hokje dwingen. Ze reisden naar Marokko om gnawa muziek te leren, speelden in verschillende circussen en bouwden zelfs hun eigen instrumenten. Met hun nieuwe album Enigma brengen ze diverse geluiden en muziekstijlen samen, als een soort interplanetaire diplomatie.

"Volledig instrumentaal vol passie en avontuur die van heerlijke souljazz en funk naar kosmische hoogten dan weer exotica spat. Vol Afrikaanse invloeden, dan weer voltrokken naar samba-achtige sferen met invloeden uit de surf en folk. Muziek gemaakt door geweldige muzikanten met een groot muziekhart die in elkaar het beste naar boven brengen." Dick Hovenga, Written in music

Waar?

Oosterpark