Opening Amsterdam Roots Festival

woensdag 30/06

woensdag juni 30 2021 in Framer Framed, Amsterdam
Start: 20:30

Op 30 juni trappen we af met een multidisciplinair programma over ‘kwetsbaarheid’ in de expositieruimte van Framer Framed. Met veel trots presenteren we tijdens dit programma de allereerste eerste Amsterdam Roots Zine, een tijdschrift met bijdragen van verschillende makers en kunstenaars die hun visies leveren op het festivalthema.

Verder spreekt moderator Rokhaya Seck deze avond onder andere met kunstenaarscollectief We Sell Reality. Dit collectief vraagt met speelse, artistieke acties aandacht voor de kwetsbare positie van ongedocumenteerde vluchtelingen in Europa. Theatermaker Barbara Willemsen en muzikant Kourosh schuiven aan en spreken als creatieve makers over de rol van kwetsbaarheid in relatie tot hun werk en identiteitsvorming. Ze verkennen de mogelijkheid voor verbinding en solidariteit in die kwetsbaarheid.

Kourosh sluit af met een muzikale performance. Hij zingt over de problemen rondom identiteit en racisme die hij ervaart als kind van Iraanse migranten in Nederland. Met zijn eigen teksten en zelfgeproduceerde beats levert Kourosh een eigen sound: een bijzondere mix van trap, hiphop en r&b doordrenkt van een melancholische sfeer.

Toegang is gratis, maar er is beperkt plek. RSVP dus snel!

Waar?

Framer Framed