Nois Um / Cia Delá Praká

zondag 23/06

Start: 15:15

Meeslepende Acrodans uit Brazilië

In samenwerking met Circus Bende, het allerleukste circusfestival van Amsterdam, presenteren wij met trots Nois Um van het Braziliaanse circusgezelschap Cia Delá Praká. Een meeslepende performance waarin acrodans, jongleren en capoeira op een sierlijke manier samenkomen.

Marina Collares en Ronan Lima betoveren het publiek met hun vloeiende bewegingen en creëren een poëtische sfeer op het circuspodium. Beide artiesten hebben diverse dans- en circusopleidingen gevolgd en vonden hun artistieke match op de Nationale Circusschool in Rio de Janeiro, Brazilië.

De voorstelling wordt live begeleid door dromerige klanken van een hang-drum. Dit relatief nieuwe percussie-instrument is geïnspireerd op verschillende slagwerkinstrumenten zoals steelpan (Trinidad / Tobago) en gamelan (Indonesië) en de udu (Nigeria). De hang-drum ziet eruit als een vliegende schotel maar klinkt als een kabbelend beekje. Een perfecte aanvulling op de vloeiende bewegingen van de acrodans.
Met een indrukwekkend trackrecord van optredens in meer dan 14 landen en zo'n 400 shows op diverse festivals in Europa en Latijns-Amerika, heeft Cia Delá Praká wereldwijd bewondering geoogst. Het is nu eindelijk de beurt aan Amsterdam om dit unieke circusspektakel te ervaren.

Waar?

Oosterpark, Moon Stage