Kiko Dinucci – 3 – Mavi Veloso

zaterdag 02/07

zaterdag juli 2 2022 in Bimhuis, Amsterdam
Start: 20:30

Brazilian sounds from the 21st century

Kiko Dinucci uit São Paolo trekt de Braziliaanse muziek de 21e eeuw in. Net als Arto Lindsay, Joao Bosco en Tom Ze - met wie hij samenwerkte- is Dinucci een ‘free spirits” die geheel zijn eigen ding doet. Hij dook in de freejazz, verkende samba grooves, psychedelische rock en Braziliaanse funk maar zat ook in punkbands. Al deze elementen weerklinken in zijn experimenteel gitaarspel met rauwe vocalen. Hij wordt vergezeld door de al even eigenzinnige zangeres Juçara Marçal.

3” is het project van drie muzikanten die elk in andere delen van Brazilië wonen, en het geluid van deze gebieden bij elkaar brengen: João Pires’ op gitaar, Dandara Modesto's expressieve stem, en het pulserende ritme van Juninho Ibituruna op percussie.

De Braziliaanse performancekunstenaar, danser, en zanger Mavi Veloso sluit de avond af met een uitzonderlijke performance in het Bimhuis Café . Mavi verkent de verhalen van trans- en non-binaire personen en hun strijd en veerkracht. Een hypnotiserend geluid met invloeden uit r&b, electropop, reggaeton en trap.

Dj Marcos Tocae zal tot diep in de nacht een feestje bouwen in Bimhuis cafe. Hij groeide op in São Paulo met de platencollectie van zijn vader, en de lokale hiphopcultuur. Op zijn 13e was hij al een B-Boy en zoog hij genres op zoals soul, funk, jazz, electro, disco en house, maar ook talloze Braziliaanse genres.
Nu brengt Marcos een mix van deze sounds naar radioshows en feesten door heel Amsterdam. Hij verkent een breed spectrum aan muziek: van tracks om thuis op te chillen tot nummers die de dansvloer in vuur en vlam zetten.

Luister hier zijn playlist

In samenwerking met Bimhuis

Waar?

Bimhuis