Dwhibhumi kids

zondag 25/06

zondag juni 25 2023 in Oosterpark, Amsterdam
Start: 13:30

Kom met je ouders, opa en oma of je vriendjes kijken (en meedansen) bij een hele bijzondere Balinese dansworkshop met Dwibhumi Balinese Dans & Cultuur.

Balinese dans, Tari Bali in het Indonesisch, ligt diep geworteld in de religie. Het is een unieke samensmelting van Hindoeïsme, Boeddhisme en voorouderverering in Bali (Indonesië). Kenmerkend voor de Balinese dans zijn niet alleen de indrukwekkende kostuums maar vooral ook de expressieve gelaatsuitdrukking, de sierlijke, soms vloeiende en ingetogen, dan weer felle en krachtige hoofd-, nek-, schouder-, arm- vinger- en teen(!)bewegingen. Er zijn dansen met of zonder verhaal. Balinese dans wordt begeleid door gamelan-muziek.

Speciaal voor Amsterdam Roots Festival gaat Nova van Dwibhumi Balinese Dans & Cultuur een vogeldans doen. Nova toont bewegingen zoals die van een moerasvogel en nodigt iedereen uit om met haar te dansen. In de workshop leer je de basistechniek, gezichtsuitdrukking, beweging van vingers, handen, hoofd, nek en voeten. Er wordt ook gebruik gemaakt van vleugels en sluiers.
Het gamelan-orkest Swara Santi Amstelveen zal de vogeldans begeleiden.

Wil je weten hoe sierlijk jij kunt dansen? Kom en doe mee met de dansworkshop met live muziek.

Waar?

Oosterpark, Super Nova Stage