Ak Dan Gwang Chil (ADG7)

zondag 25/06

zondag juni 25 2023 in Oosterpark, Amsterdam
Start: 16:45

Ak Dan Gwang Chil (ADG7): een prijswinnende fusie van traditionele Koreaanse muziek, pop en funk

Amsterdam Roots Festival staat bekend om het presenteren van culturele en muzikale hoogtepunten vanuit de hele wereld. Dit jaar is het geen uitzondering, met de toevoeging van Ak Dan Gwang Chil, ook bekend als ADG7 - de multi-award winnende Koreaanse muziekgroep.

Met hun diverse Koreaanse instrumenten en krachtige vocalen, gebaseerd op folktradities, creëert Ak Dan Gwang Chil een unieke mix van Koreaanse muziek, pop en funk met humoristische elementen. De groep bestaat uit zes traditionele Koreaanse muzikanten en drie krachtige vrouwelijke folkzangers. Hun repertoire omvat muziek uit de heilige, sjamanistische en seculiere gut (rituele muziek) en minyo (volkslied) tradities van de Hwanghae-do regio, tegenwoordig een westelijke provincie van Noord-Korea.

Ak Dan Gwang Chil, opgericht ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de bevrijding van Korea van de Japanse koloniale heerschappij, drukt de ware betekenis van bevrijding uit en de wens van Zuid-Korea voor hereniging. Ze hebben onlangs meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Sori Frontier Award bij het Jeonju International Sori Festival in 2017. 

Waar?

Oosterpark, World stage