15ft6 – League & Legend

zondag 04/07

Zondag 4 juli 2021 in Oosterpark Circus Stage, Amsterdam

Aanvang
13:15 - 13:45
16:45 - 17:15

Acrobatische ode aan creativiteit, uithoudingsvermogen en een snufje competitie

“ In ‘League & Legend’ vecht 15Feet6 het uit op de grasmat. Gewapend met polsstokken en tape breken ze elk record op hun weg naar de top. De naam van het spel is irrelevant, de show allesbehalve.” . 15ft6 (of te wel 4.75m) is de lengte van de Russian bar, een bijzondere circusdiscipline. Een Russian wat? Een lange lat waarop één acrobaat tot wel 7m hoogte, gelanceerd wordt, gedragen door de twee andere acrobaten.
Een soort supersonisch dynamisch turnen, of te wel een spectaculaire circusdiscipline, die je niet zo vaak voorbij ziet komen. Telkens kregen ze dezelfde vraag: waar is die Russian Bar van gemaakt? Simpel: Men neme drie polsstokken en wat tape en dan heb je een Russian Bar. Met dat vertrekpunt onderzochten ze of er misschien nog meer sportmateriaal getransformeerd kan worden tot circustributen. Het resultaat is League & Legend. Die ode aan creativiteit, uithoudingsvermogen en een snufje competitie zie je in de voorstelling: sport of toch circus zoals je het nog nooit eerder zag!

De drie acrobaten uit drie windstreken van Europa (Spanje, Finland & België/GB), gaan de strijd aan met elkaar, en de zwaartekracht, om erachter te komen: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

“Float like a butterfly. Sting like a bee. His hands can't hit what his eyes can't see.” - Muhammed Ali

Waar?

Oosterpark World Stage