Roots Open Air - tickets & info

Knop werkt niet? Klik hier

Wat heb ik nodig voor toegang tot Roots Open Air?

A) Corona toegangsbewijs (op smartphone of geprint)
B) Ticket (op smartphone of geprint)
C) Geldig identiteitsbewijs

Boek een tijd dat je komt. Houd rekening met een wachttijd van een uur bij de entree door extra corona security controle. Eenmaal binnen mag je zo lang blijven als je wilt.

Hoe krijg ik een corona toegangsbewijs?

In verband met de corona maatregelen mogen bezoekers alleen naar binnen met een geldig Corona Toegangsbewijs. Daar zijn 3 opties voor:

1) Negatief testbewijs
Een negatieve testuitslag van minder dan 40 uur voor het evenement.
Maak een afspraak via Testen voor Toegang:
testenvoortoegang.org.
Je krijgt een QR code. Deze kun je in de CoronaCheck app laden of uitprinten.

2) Vaccinatiebewijs
Volledige coronavaccinatie, met een vaccin dat door het Europees Medicijn Agentschap (EMA) is goedgekeurd (EMA.nl). Je krijgt een QR code. Deze kun je in de CoronaCheck app laden of uitprinten.
Ga naar coronacheck.nl

3) Herstelbewijs
Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona. Je krijgt een QR code. Deze kun je in de CoronaCheck app laden of uitprinten.
Ga naar coronacheck.nl

Toegang zonder smartphone

Een Corona toegangsbewijs voor testbewijs, vaccinatie of herstelbewijs kun je aanvragen via coronacheck.nl
Lees hier hoe je die kunt uitprinten.
Toon de uitgeprinte QR code aan de security samen met je ID, het uitgeprinte ticket (zie attachment).

Tijdslots

Om het niet te druk te laten worden bij de ingang kun je dit jaar kiezen uit negen inchecktijden. Check dus goed wanneer jouw favoriete artiesten en programma-onderdelen te zien zijn. Klik hier om het blokkenschema te bekijken.

Tickets

Omdat we dit jaar te maken hebben met extra kosten, wettelijke beperkingen, en we een lager aantal bezoekers kunnen verwelkomen, werken we als uitzondering met tickets. We hebben de prijs hier zo laag mogelijk voor gehouden; je koopt je ticket nu voor €7,50 via de 'bestel tickets'-knop bovenaan deze pagina. Kinderen mogen gratis naar binnen. Om voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te blijven zullen we daarnaast verschillende kortingen aanbieden, zoals via Stadspas en CJP, ook is een extra donatie mogelijk. Je kiest bij het kopen van je ticket ook een tijdslot waarbinnen je incheckt bij de ingang. Je ticket wordt naar je e-mail verstuurd. Je kunt het ticket ook downloaden in de  Smartphone-app Close.
Hou er rekening mee dat kaarten niet geannuleerd, doorverkocht of doorgegeven kunnen worden.

Close-app

Je ticket wordt naar je e-mail verstuurd. Als je voor 2 juli bestelde dan heb je het ticket alleen in de Close-app ontvangen. De downloadlink vind je in de bevestigingsmail nadat je je ticket hebt gekocht. Via deze app zullen we in aanloop naar het festival belangrijke bezoekersinformatie met je delen.

Stadpashouders & CJP

Ben je stadspashouder, dan betaal je 1 euro per kaartje, voor meer informatie en de kortingscode verwijzen we je naar de website van gemeente Amsterdam met de stadspasacties.
Heb je een CJP-pas dan krijg je 50% korting, hou hiervoor de CJPmagazine-website in de gaten.

Meer vragen?

Zie FAQ