Samen strijden voor sociale rechtvaardigheid!

Terwijl door de corona pandemie en het toeslagenschandaal sociale ongelijkheid meer bloot kwam te liggen, kregen ook veel sociale rechtvaardigheidsbewegingen een groter draagvlak. Aan de ene kant winnen populistische, extreemrechtse politici terrein, maar aan de andere kant is er gelukkig ook meer bondgenootschap onder voorstanders van een sociaal-, cultureel- en klimaatrechtvaardige wereld.

Op zondag 3 juli gaan we bij het Solar Stage in het Oosterpark in gesprek met een aantal van organisaties die  strijden voor sociale rechtvaardigheid. Zo gaan we in gesprek met Jelle Zijlstra van Oy Vey Acts en Jerry Afriyie, oprichter van o.a. de Nationale Dag van Empathie over hoe dit draagvlak is gecreëerd en hoe we dit kunnen vasthouden.

Sprekers:
Jelle Zijlstra (hij/hem) is een activist en community organizer die werkt voor Greenpeace Nederland. Jelle is opgeleid als theaterregisseur en heeft gewerkt aan talloze maatschappelijke theaterprojecten. Hij is ook een van de mede-oprichters van Oy Vey Acts.

Jerry Afriyie (hij/hem) Jerry Afriyie is dichter, opiniemaker en mensenrechtenactivist en zet zich voornamelijk in tegen racisme en discriminatie. Hij is mede-oprichter van onder andere Stichting Nederland Wordt Beter en de actiegroep Kick Out Zwarte Piet. Daarnaast is Jerry mede-initiatiefnemer van de Nationale Dag van Empathie op 3 mei.