Meer dan 600 muziekorganisaties hebben de Keychange-belofte ondertekend en zich daarmee verbonden aan positieve actie voor een representatieve muziekindustrie.

Festivals, conferenties, omroepen, conservatoria, platenlabels en vele anderen hebben zich al aangesloten bij het Keychange-netwerk - en alle muziekorganisaties zijn welkom om hetzelfde te doen.

“Als een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van inclusiviteit en diversiteit in de muziekindustrie, erkennen we het belang van initiatieven zoals Keychange. Door ons aan te sluiten bij de Keychange Pledge, zetten we ons in voor het uitbreiden van mogelijkheden voor vrouwen, genderdiverse individuen en mensen uit diverse achtergronden op ons festival. Deze toewijding strekt zich uit tot het waarborgen van gendergelijkheid en vertegenwoordiging over socio-economische, handicap, ras, en culturele achtergronden in onze artiesten line-up en publiekssamenstelling." - Danka van Dodewaard.

DE KEYCHANGE-BELOFTE

De Keychange-belofte heeft al een enorme impact gehad op de muziekindustrie. Met deze belofte biedt Keychange een effectief hulpmiddel en op maat gemaakte ondersteuning om de vertegenwoordiging in de muziekwereld te vergroten.

Festivals, locaties, promotors, boekingsagenten, platenlabels, bedrijven, organisaties, onderwijsinstellingen en omroepen - we moedigen iedereen aan om de Keychange-belofte te ondertekenen en met ons samen te werken aan een muziekindustrie met een gebalanceerde genderverdeling.

WAAROM DE KEYCHANGE PLEDGE?

De vertegenwoordiging van vrouwen en genderexpansief talent in de muziekindustrie blijft zeer laag in alle Europese landen. In de collectieve beheersorganisaties van de deelnemende landen vertegenwoordigen vrouwen 20% of minder van de geregistreerde componisten en songwriters. De inkomsten voor vrouwen zijn nog lager en vrouwen en genderexpansieve personen zijn ondervertegenwoordigd in leiderschapsrollen binnen de industrie en op podia tijdens festivalprogramma's.

De Keychange-belofte vertegenwoordigt een collectieve inspanning om dit landschap te veranderen. Via de Keychange-belofte bouwt Keychange aan een netwerk van muziekfestivals en organisaties die zich inzetten voor het bereiken en transformeren van vertegenwoordiging door de gehele muziekindustrie.