Roots Indoor & Roots Open Air

Zondag 5 juli 2015 vond de afsluiting plaats van de 18e editie van het Amsterdam Roots Festival met een feestelijk en geslaagd Roots Open Air in Park Frankendael.

De kick-off van Amsterdam Roots vond plaats in North Sea Jazz Club waar de Japanse Soil & Pimp Sessions de pannen van het dak speelden. Op 3 juli speelde in het Bimhuis het aangrijpende Malinese BKO Quintet en in Melkweg de mannen van O Rappa die voor een uitbundig en overwegend Braziliaans publiek hun primeur in Nederland maakten. Met Balcony Players Festival de volgende dag in Paradiso kwam Roots Indoor tot een einde.

De weersvoorspellingen voor Roots Open Air wisselden sterk, van hittegolf tot noodweer. Uiteindelijk was het naast een enkele stortbui een prachtige dag in Park Frankendael. De sfeer zat er echter goed in en tot op het laatst bleef het druk in het park. Naast de goed bezochte concerten op de World Stage en Urban Stage, was er veel animo voor het kidsprogramma en de verschillende dansworkshops voor zowel kids als volwassenen en was de befaamde Roots Bazaar ook dit jaar zeer in trek.

PROGRAMMA ROOTS INDOOR

Soil & Pimp Sessions, Bamako Quintet, O Rappa, Fiesta Macumba, Black Uhuru, Long Shen Dao, Balcony Players Festival

PROGRAMMA ROOTS OPEN AIR

La-33, Mbongwana Star, Tabanka, Paradise Bangkok Molam International Band, Chouk Bwa Libète, Bargou 08, Carvane Culturelle De La Paix, Ema Yazurlo & Quilombo Sonoro, Vintage Voudou Dj’s