Activisme in Transitie

zondag 03/07

zondag juli 3 2022 in Solar stage ROOTS & VERDIEPING, Amsterdam
Start: 15:30

Samen strijden voor sociale rechtvaardigheid!

Terwijl door corona en het toeslagenschandaal sociale ongelijkheid meer bloot kwam te liggen, kregen veel sociale rechtvaardigheidsbewegingen een groter draagvlak.
Populistische, extreemrechte politici terrein winnen terrein, maar er is ook meer bondgenootschap onder voorstanders van een sociaal-, cultureel- en klimaatrechtvaardige wereld. In dit programma praten we met een aantal van deze groepen over hoe dit draagvlak is gecreëerd en hoe we dit kunnen vasthouden.

Sprekers:

Jelle Zijlstra (hij/hem) is een activist en community organizer die werkt voor Greenpeace Nederland. Jelle is opgeleid als theaterregisseur en heeft gewerkt aan talloze maatschappelijke theaterprojecten. Hij is ook een van de mede-oprichters van Oy Vey Acts.

Jerry Afriyie (hij/hem) is dichter, opiniemaker en mensenrechtenactivist en zet zich voornamelijk in tegen racisme en discriminatie. Hij is mede-oprichter van onder andere Stichting Nederland Wordt Beter en de actiegroep Kick Out Zwarte Piet. Daarnaast is Jerry mede-initiatiefnemer van de Nationale Dag van Empathie op 3 mei.

Hui-Hui Pan (zij/haar) is een cultureel organisator, strateeg en verbinder. In 2019 richtte ze Pan Asian Collective op, waar Hui-Hui bijeenkomsten en projecten organiseert in samenwerking met gevestigde instellingen om (opkomende) kunstenaars, curatoren, onderzoekers, academici en experts met Aziatische roots een podium te bieden. Ze strijdt verder tegen anti-Aziatisch racisme via de #StopAsianHate beweging en richtte Pan Asian Connections en Omroep PAC op.

Waar?

Solar stage ROOTS & VERDIEPING