Amsterdam Roots Festival zoekt zakelijk leider voor 0,2 tot 0,4 fte
Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 13 maart 2023

Amsterdam Roots wil mensen verbinden, raken en inspireren via de universele zeggingskracht van podiumkunst, muziek en verhalen die tradities en culturele roots uit de hele wereld als vertrekpunt hebben. Wij willen verhalen brengen die de brug slaan tussen het vreemde en het bekende, tussen tradities en innovaties, tussen het individu en de groep, het universele en het persoonlijke. Verhalen die leiden tot verwondering, openheid en artistieke inspiratie.

Daarom organiseren wij al veertig jaareen multidisciplinair festival en verschillende kleinere projecten en proberen we op allerlei creatieve manieren bij te dragen aan een inclusieve samenleving. We werken samen met een groot aantal partners en geven jaarlijks zo’n 300 bijzondere artiesten, kunstenaars en sprekers uit binnen- en buitenland een podium op verschillende locaties in Amsterdam. We creëren een omgeving waar iedereen welkom is en zich vrij en veilig voelt om zichzelf te zijn. 

Per direct zijn we op zoek naar een zakelijk leider die samen met algemeen directeur Danka van Dodewaard, het bestuur en het team, de organisatie naar een volgend niveau wil tillen. Iemand die een aantal jaar relevante ervaring heeft binnen de culturele sector en binnen Roots verder wil groeien. Onze grootse uitdagingen liggen in het vergroten van de impact van de Roots activiteiten, het blijven aanspreken van een zeer divers publiek, het opstarten van onze Young Roots Academy en het vergroten van de eigen inkomsten zonder daarbij de missie van de stichting uit het oog te verliezen.

Als zakelijk leider werk je gedurende het hele jaar samen met de algemeen directeur aan de ontwikkeling van de organisatie, nieuwe plannen, strategieën en fondsenwerving. Vanaf februari wordt het team altijd uitgebreid en starten we de pre-productie van het festival. Dan werk jij als zakelijk leider ook mee aan interne processen zoals het creëren van een fijne werkplek en goede werkafspraken. Daarnaast richt je je op externe processen als zakelijke afspraken met onze partners en het uitbreiden en onderhouden van zakelijke relaties.

Ben jij de zakelijk leider die

  • gelooft in de missie van Amsterdam Roots en het sociaal-maatschappelijke belang van kunst en cultuur
  • een sterk cijfermatig inzicht heeft, ondernemend is en ervaring heeft met fondsenwerving
  • met het oog op de toekomst een strategie uit kan zetten en vervolgens het overzicht weet te bewaren
  • goed kan samenwerken, schakelen en een lerende organisatie wil aansturen naast de algemeen directeur
  • ervaren is met het maken van zakelijke afspraken en onze financiële relaties kan uitbreiden
  • niet voor één gat te vangen is, in kansen en mogelijkheden denkt en een aanzienlijk netwerk kan aan spreken

Dan horen wij graag van jou. We bieden een interessante functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid in een fijne werkomgeving. Afhankelijk van leeftijd en ervaring ligt het dagtarief tussen de € 250 en € 300 (excl. Btw). Het is onze intentie dat jij doorgroeit naar de positie van zakelijk directeur. Heb je belangstelling voor deze rol als zakelijk leider stuur dan vóór 13 maart a.s. je motivatie brief en CV naar danka@amsterdamroots.nl. Voor meer informatie over de functie kun je hetzelfde e-mailadres gebruiken of bellen met 06-14382636